DagbogNæstved

Fra SslugWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

22-02-08

Det er nu blevet dagen derpå, og endnu en vellykket aften er overstået. Vi fik et godt skud TUXzin af den hyggelige stemming og de rigtigt mange gode input, der kommer i løbet af sådan en aften.

Det er jo længe siden, at vi har fået skrevet, på vores dagbog. Det skyldes mest, at man som deltager får så mange gode input, så man straks får lyst til at kaste sig over nye udfordringer, inden for dette fantatiske område, og tiden går så med de nye, spændende udfordringer.

Der kom 3 nye forbi, på denne februar aften. Den ene kastede sig straks over at få installeret Linux på sin bærbare - en lækker IBM maskine, med et modelnummer, der lige får den enkelte Sovs´er til at tænke på de dage. hvor man vidste, at en rigitg bærbar har vægt bag sig, og hvor computere med en dårlig stelforbindelse kunne være en meget spændende udfordring.

En anden har fået mod på at kaste sig ud i, at få stablet en maskine på benene, som skal være en hverdagdagsmaskine. Sådan noget er jo altid spændende at følge - ikke mindst fordi vi alle vel kan huske den særlige følse det giver, når en kommando virker efter hensigten og maskinen faktisk bare kører hver dag, og det så stabilt og godt, så man lige er nødtil at kigge nærmer på det - kan det nu passe?

Vi ser frem til, at de ved en kommende aften igen vil medbringe deres udstyr. Der er spændende udfordringer i det, og de kan bidrage med nye erfaringer til os alle.

Ellers er der en voldsomt god stemming. Faktisk er det blevet sådan, at vi nok er flere, der ser frem til at mødes med de andre, end lige det, hvor langt vi kommer med vores projekter. Personligt, har jeg haft det problem, at jeg har hygget mig og grint så meget, at jeg har måtte opgive, at lave noget seriøst "OpenSovs" projekt arbejde - og faktisk følt at det er lidt af en lettelse, at min harddisk er udtjent og udskiftning af den simpelthen er nødvendig. Men det var nok det alternative styresystem, jeg engang fik lagt på den, som er årsagen til det. (For det kan da ikke være mig selv, der er årsagen til at der er gået sovs i maskineriet - jeg kan jo næsten ikke finde på at rode)

Vi har jo ikke eksisteret i 3 mdr. endnu. Så vi er stadig først ved at få dannet en stabil gruppe, men de, der kommer og vil være med, bliver jo flere og flere. De er nogle super cool mennesker og meget behagelig og hyggelige at være sammen med, og det må siges at være et fantatisk udgangspunkt for sådan nogle aftener - Faktisk er det blevet så hyggeligt, at nogle af os har taget vore store knægte med. Stedet byder på nogle fantiske forhold, der gør, at ungerne kan sidde i nogle tilstødende lokaler og game, mens vi andre er lige ved siden af og kan hygge om vores fælles interesser.

Vores sms ordning også er kommet op og stå. Det er super cool, at vi lige kan sende en besked til medlemmerne, hvis der nu skulle være noget. Faktisk kan den også lige bruges til at give besked om, at man gerne vil have mad med, hvis man hænger i toget i 3 timer og derfor er forsinket. Det er en rigtig god ting, for alle kommer faktisk lige fra dørene bliver lukket op og indtil vi gamle er nødt til at gå hjem. Nogle af os er jo kommet i en alder, hvor vi må passe sengetiderne, ellers er vi totalt ødelagt næste dag.

Der er flere spændende ting under opsejling. Men der er en vis fælles forståelse for at vi lige skal igang og at tingene skal brede sig lidt ud inden vi kaster os ud i alt for meget. Der er så mange muligheder pt., men vores fokusaftner kommer der mere om, på sslug og andre relevante steder.

Men ellers bliver der set frem til endnu en Aften i OpenSovs...3-1-2007

Vi har hermed fornøjelsen af at kunne bringe det første fra lokal gruppen Næstved

Der mødte 10 op til dette første annoncerede møde, hvor hensigten blot var at mødes, da vi gerne bare vil i gang. Samtidigt ville vi gerne få undersøgt, om der var andre, der havde samme interesse. Det beviste mødet med al tydelighed.

De 10 beskæftiger sig med meget forskelligt og det gav en fantastisk rundbords snak. Der var også snak om praktiske ting, så som en lille snak om nøgle og sodavand.

Erling gav nogle start input, og delte af sin erfaring fra Sandkassen i Roskilde.

Mødet gik rigtig godt, og alle deltog i snakken. På mødet drøftede vi, hvad det er, vi hver især gerne ser, at vi som gruppe skal tage op eller have med på tapetet.

Det var tydeligt at mærke, at det ikke var novicer. For alle trak på deres rigtig gode erfaringer og viden inden for relevante arrangementer de har deltagende i.

Alle var enige om, at det ikke sådan er lige til, at man hver gang man har lyst til noget ”Linux” lige skal nord på, da flere bruger 4 – 7 timer på at komme frem og tilbage, og der var en forståelse af, at hvis vi, hernede syd på , skal kunne opnå at få bare en smule mere linux/open source. Så skal der ske noget her nede.

Derudover er det nok den eneste måde p.t. at vi kan få det ud til andre i vores lokalområde. Det vil også gavne os selv, hvis der bliver flere her omkring, der har samme interesse.


Det, der var meget bred enighed om, var følgende:

Gruppen er en del af SSLUG.

De kanaler, som SSLUG stiller til rådighed, bruges til vores kommunikation (news, irc etc.).

De der ønsker at arbejde med alternativ software, benytter sig af Data Stuerne i Næstved.

Det som Sandkassen i Roskilde/KBH gør. At vi mødes for at ”bøvle” med vores box/boxe.

At Næstved også kan afholde lignede eller samme workshop/foredrag som SSLUG.

At få nogle Symbion agtige arrangementer.

Vi vil beskæftige os med det, der ellers er i ”miljøet”.

Derudover er der ønsker om, at vi har nogle emner/temaer/projekter, som man så kobler sig på.


Foreløbige temaer/projekter:

Boxen – Vi kommer i gang og skal have en succes oplevelse ud af det. LinuxTV – Vi ligger ud med MythTV Linux Gamming PC – God nok til en Pro gammer??? Der er en Pro gammer der vil teste den og så kommer med tilbage meldinger. Hvor på vi så nørder/bøvler lidt videre med den. Device Driver - Cross Platform – Få ting til at virke, OS uafhængige. Embedded device - Meget mere..................

De temaer, der bringes op, er der et ønske om, at der også er foredrag om. Hvis der er nogle i det øvrige SSLUG/Linux landskab, der har ideer til det, kender nogle eller godt kunne tænke sig at afsætte et par timer, så lad os endelig høre fra jer.

Det kan også være studerende, som gerne vil komme og fortælle om deres projekt. Så længe det holder sig inden for de emner, som vi nu engang beskæftiger os med. Men alt nyt er jo velkomment.

Det var sådan set lige det, her til at starte med...

Lidt arbejdsopgaver er fordelt, og Louis er ved at skulle til at skrive lidt på vores Wiki...

Lokalgruppen Næstved

Personlige værktøjer
Navnerum
Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer