[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Linux-Uni ideen fra torsdagDer var lidt snak i torsdags om nordjyske linux-kurser.
Der er i følge min hjemmelsmand i den del af fædrelandet tale om at universitetet stiller maskiner til rådighed for kurser afholdt i arbejdsformidlings-regi. Det er jo ret langt fra det vi talte om at prøve i Roskilde.


***
Til de der ikke var tilstede er her et helt uofficielt (og subjektivt) indtryk fra mødet:
***


Som en opfølgning på evalueringen af Linuxparty kom snakken ind på hvad vi ellers kunne lave. (Man kan jo ikke sådan holde fest i tide og utide). Ikke i stedet for en nyt Linuxparty men imellem dette og det næste.

En ide var at forsøge at arrangere kortere (sikkert en-dags) arrangementer med et bestemt emne rettet mod folk, der ikke i forvejen er Linux-brugere.
Det kunne fx. være "kom og sæt en server op til brug i hjemmet", "do. i firmaet", "Sådan undgår du virus på dine windowsmaskiner med en Linux som vagthund" osv. Dette er ikke et referat, blot en antydning af retningen.


Oplægget som var på ideplanet var:
1. Der udarbejdes materiale over en række mandagsmøder.
2. Der inviteres til installation af Linux på maskinen en mandag aften.
3. Der afholdes den efterfølgende lørdag et dagsarrangement, hvor formålet er at få maskinen sat op og konfigureret til hvad målet nu end måtte være.


ad 1.
Det vil give os noget at rive i. Der er masser af materiale i "friheden" og på nettet generelt at trække på, men det skal jo lige filtreres, så det bliver lettere at komme til det relevante. Samtidigt skal der laves disposition til foredrag/workshops til punkt 3.


ad 2.
Vi gider ikke i denne sammenhæng lave installparty hvor det gælder om at løse langhårede problemer med uegnet hardware. Formålet er alene at trampe en eller anden Linux ind på en maskine, som skal kunne sættes op den efterfølgende lørdag. Det skal kun være installparty på det niveau (så skal der heller ikke trækkes så hårdt på kræfter udefra). Kan maskinen ikke komme til at køre X så kan den ikke det - eller man må købe et egnet skærmkort, mere RAM eller hvad nu problemet måtte være. En server kan jo bare køres (også grafisk) via ssh fra en anden maskine. Egentlig dybest set et sp. om at være der med CD'er og lidt gode råd undervejs for de, der måtte have behov for det, så alle kan komme med en kørende maskine om lørdagen.


ad 3.
Der lægges en slagplan, hvor der afveksles mellem gennemgang (med fingrene på eget tastatur), pauser til at summe lidt, snakke med andre osv. og evt. egentlige (kortere) foredrag i det omfang der kan findes foredragsholdere med relevante emner.


Jeg fornemmede en stemning blandt os i retning af: "Vi er egentlig efterhånden blevet ret gode selv (i det mindste tilsammen), men vi er blevet det takket være hjælp fra andre. Hvad kan vi finde på for at give noget af det vi har modtaget videre - primært til folk der ikke har noget forhold til Linux, men som er åbne overfor at lære noget nyt".

Dette var blot et lille pip med det jeg fik ud af det. Er du interesseret i at høre mere eller i at bidrage, så kommer snakken sikkert til at gå både mandag på Vagabondos (i Roskilde - kan ses fra stationens hovedindgang), efter mandags-foredraget og på mandagsmøderne fremover. 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2005-08-10, 20:55 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *