[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [ITPOLITIK] DR skal bruge åbnestandarder

Peter Maersk-Moller skrev:
Hej

Jeg tror DR har talt om en gang i fremtiden at bruge aabne standarder i forbindelse med streaming i mindst 6-7 aar, men det er kun gaaet den forkerte vej.

Undskyldningen har altid vaeret, at der ikke fandtes noget bedre end Microsofts lukkede hjemmestrikkede og leverandoerejede loesninger. Hvad bedre er har saa altid vaeret et 'moving target', hver gang man har skudt det ned.

I den mellemliggende periode har jeg bygget en forretning paa internationale aabne standarder, saa loesninger baseret paa aabne internationale standarder eksisterer.

De codecs-formater man boer bruge hedder for audio MPEG-4 audio eller AAC (Advanced Audio Format). Det er ogsaa kendt som iTunes Audio eller 3GPP Audio og der findes flere subvarianter. Det findes baade med og uden DRM, hvor nogle implmenteringer er aabne og andre er ikke. Der skal ikke betales royalty for at benytte AAC til distribution.

Til video boer man benytte MPEG-4 video (part 10) ogsaa kaldet H.264. Det er det format DR selv i EBU-regi har forpligtet sig til at bruge i forbindelse med professionel digital TV-distribution. At distribuere video i H.264-formatet kan betyde, at DR kan risikere et sagsanlaeg fra MPEG-LA mhp at betale royalty er et reelt issue, men det er en politikerbeslutning om at foelge aabne standarder eller ej. DR eksperimentere ioevrigt med H.264-distribution i forbindelse med DVB-H samt replacement af den nuvaerende foraeldede landbaserede digitale MPEG-2-distribution, der startede sidste aar.

Som distributionsformat boer man bruge Internet Engineerings Task Forces anbefalede streaming framework kaldet RTSP og ikke de nuvaerende hjemmestrikkede lukkede loesninger.

Der er flere inden for DR, der har bedt om at DR skal overgaa til at bruge internationale aabne standarder, men svaret fra IT/teknik-afdelingen har vaeret at det har man ikke ansat nogen til der kan og at det altid vil koste mindst 1 million kroner at ansaette nogen der ved noget om noget. Saa saa laenge DR kan slippe afsted med at aldrig at ansaette noegn, der ved noget om noget, vil der ikke kunne ske nogen aendring.

Det der er brug for er enten en beslutning oppe fra om at overgaa til aabne standarder, hvilket altid vil blive skudt i saenk nedefra som for omkostningstungt, eller en beslutning ovenfra om at organisationen skal lave en plan for, hvordan de kan erhverve personale med viden og talent inden for aabne standarder (som et udgnagspunkt).

Tja, nu har Folketinget jo bestemt, at der skal anvendes åbne standarder her i landet, hvor det er muligt. Det er ydermere bestemt i aftalen med DR, at de skal sørge for, at brugerne (også mere end 1.000) som følge af den nye medielicens kan se tv fra DR på computeren.


Så som tidligere nævnt er det væsentligt, at du som kapaciteten med viden kan være med til at levere den saglige dokumentation.

Hvis vi kan konstatere, at der kun kommer varm luft og ingen reelle planer, når årets første kvartal er ved at være gået, så er det på tide at henvende sig til DR med kopi til Kulturministeren samt Folketingets ordførere på området.

Det er en sej kamp, men der er dømt sejr på forhånd.

Som det er nu, vil DR ikke vaere i stand til at lave noget som helst andet end at foelge microsoft med deres lidt gammeldags lukkede og noget foraeldede systemer. Imedens er resten af verden paa vej i en anden retning.


Maaske traenger DR til at blive Djuiced, men det er en helt anden diskussion. ;-)

Peter

DR trænger til så meget, derom er vi ganske enige.
Bjarne Wichmann Petersen wrote:
On Tuesday 23 January 2007 10:52, Kim Schulz wrote:

Men er der noget vi kan gøre ? En måde vi kan råbe vagt i gevær ? og nej
jeg mener ikke en underskriftindsamling, for erfaring har jo vist at dette
ikke virker. så nogen forslag? hvad kan/bør vi gøre ved denne sag?

Donere en maskine til DR som gør det DR ikke selv har råd til at gøre?

Lyttede iøvrigt til DR's harddisken forleden med et halvt øre, hvor de netop snakkede om kravet om åbne standarder og hvornår DR ville leve op til det. Hvad jeg hørte var at DR til maj ville starte nogle forsøg, hvor DR ville teste forskellige åbne løsninger.

Bjarne


sslug-itpolitik er, som SSLUGs �vrige emaillister, et frit debatforum hvor hvert enkelt medlem er ansvarlig for sine egne indl�g. Indl�g #20074

sslug-itpolitik er, som SSLUGs �vrige emaillister, et frit debatforum hvor hvert enkelt medlem er ansvarlig for sine egne indl�g. Indl�g #20075
-- Med venlig hilsen Steen Jensen * Registered Linux user #172489 on http://counter.li.org.*


 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2007-02-01, 02:01 CET [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *